top of page
133808442_10158763273277068_286517587736

Over mij

Ik ben gewoon gek op een goed verhaal. Of dat een klassieker is uit de wereldliteratuur waar ik uren voor ga zitten, of dat het een sterk verhaal is dat door een dorpsgenoot aan de toog van het dorpskroeg wordt verteld, ik hou van verhalen. goed vertelde verhalen. 


Want zonder al te hoogdravend te willen zijn, is een goed verhaal een ongelofelijk iets. Sterker dan de tijd, sterker soms dan wereldrijken of zelfs sterker dan de volken die ze voortbrachten. Verhalen over liefde en haat, over oorlog en vrede, over kracht en zwakte, over moraal, ze zijn soms duizenden jaren oud, zoals het zondvloedverhaal, Romeo en Julia, Daedalus en Icarus, het kerstverhaal, het zijn verhalen die nog altijd verteld worden.


En waarom? We hebben die verhalen nodig, ze helpen ons, om de wereld om ons heen te begrijpen, om mee te kunnen voelen met de ander, om soms even ergens anders te kunnen zijn met ons hoofd. Maar ook om heden, verleden, de omgeving en de ander te kunnen begrijpen en zelfs van zin te voorzien. Verhalen geven ons identiteit. 


Het is vanuit het besef dat wat ik doe waardevol is, dat ik mijn beroep beleef. Ik hou ervan een vertellend perspectief te vinden bij een persoonlijk verhaal, waarmee ik de lezer meesleep en het verhaal tot een ervaring maak. Van een prominent, een topsporter, maar ook van mensen uit mijn directe omgeving of in een vertaling van droge feiten en cijfers naar een inzichtelijk verhaal, met duiding, met uitleg, met context die het begrijpelijk maakt. 


Dat doe ik vanuit mijn natuurlijke nieuwsgierigheid, vanuit de behoefte volledig te begrijpen waar ik over schrijf. Het is de basis voor een goed en toegankelijk verhaal. Door zo’n grondige voorbereiding, door een degelijke research, door oog te hebben voor schijnbaar onbelangrijke details, door het gesprek aan te gaan met specialisten en ervaringsdeskundigen, kan ik mijn verhalen naar een hoger niveau tillen en van een verrassende lading voorzien. 


Hoe ik mijn verhalen vertel? In de eerste plaats in schrift, van nieuwsartikel tot achtergrondverhaal, van persoonlijk portret tot fictie. In de vorm van webartikelen tot complete magazines, van reportage tot boek. Ik schrijf zelf, help anderen schrijven en gebruik daarvoor oeroude én fonkelnieuwe (AI) technieken voor. Want we leven in een tijd van ongekende mogelijkheden, te vergelijken met de uitvinding van het schrift of de boekdrukkunst.

Opdrachtgevers

ride_magazine
Algemeen Dagblad
triathlon_inside
images.png
Proskating Magazine
KNSB
Friesland_Post
Cádomotus
bicycling-logo-vector_edited.jpg
AB Vakwerk
Futurumshop Magazine
triathlonworld
Skate4Air
TROS Kompas
Nieuw Israëlitisch Weekblad
amazing_erasmus
NBC News
Turner_Finance
Nederlands Dagblad
bottom of page